facebook Лозенец

Въпроси и отговори

Аварийни ключарски услуги

Колко струва изработването на ключ?

Цената зависи от ключа, по който ще изработваме копие – дали касов, секретен, дали е с карта и др. Все пак цената на изработването на по-разпространените секретни ключове е два-три лв. Предлагаме изработка на всякакви видове ключове, вкл. и на по-специални и с редки профили, които струват по-скъпо.

Можете ли да направите копие по дубликат на ключа, а не по оригинала?

Разбира се, но трябва да уточним, че копията нямат същото високо качество, като оригиналите. Нарезите по копието няма как да наподобят тези на оригиналния ключ и понякога може да има проблеми след първото нарязване на ключа при по-рядко срещани ключове с по-нестандартен профил. В такива ситуации копието може и да не сработи от първия път. Освен това дубликати на някои ключове правим само при наличието на карта (паспорт) на ключа.

Изработвате ли дубликати на специални ключове?

Сътрудничим си с най-известните и големи производители на системи за сигурност и заключващи механизми от цял свят. В случаите, в които закупувате нови брава и патрон, ви съветваме задължително да съхранявате личните им карти (паспорти). Копия на такива ключове могат да бъдат изработени само при условие, че покажете документа на тези механизми (брава, патрон и др.). 

Каква е цената на аварийното отваряне на врата?

Цената се определя на място, това зависи от конкретната ситуация, от вида на бравата, доколко има повреди и т.н., дали е превъртян ключът, дали има допълнителна брава и мн. др. Цената на посещение при вас е 20 лв. Оттам нататък ключарят ще ви даде информация за цената. Имайте предвид, че в нашата практика има различни по видове ситуации – понякога просто „хлопната” врата, за която мислите, че ще се отвори лесно (и съответно евтино), може да отнеме много време и усилия. Понякога важи и обратното – съществуват здраво заключени врати, зад които проникваме доста по-лесно. Всеки случай е специфичен, преценка се извършва от нашия екип на място.

Има ли ситуации, при които се налага да разбивате вратата?

Няма такава ситуация! Имаме високотехнологично оборудване, а майсторите ни ключари – познания и наистина дългогодишен опит. Никога разбиването на врати не стои като вариант пред SOS Locksmith. Има варианти, когато трябва да се измъкне, продупчи патрон или брава, но няма случай, в която да сме разбивали врата на жилище.

Какви документи трябва да предоставя, за да отключите вратата?

Винаги искаме документи за самоличност и за собственост – договор за наем, нотариален акт. Ако вашите документи са вътре и вие нямате достъп до тях в момента, вашата самоличност е желателно да бъде удостоверена от съседи и/или от  домоуправителя. После, когато влезем в жилището, ще ни ги покажете. В някои случаи, когато се налага да влизате в имот, ние ще имаме нужда от всички документи, които специално уреждат това – съдебна заповед и др.

Извършвате ли ремонт на място на механизми за заключване?

Да, правим такъв ремонт, но понякога може да е наложително да подменим някои или всички механизми, ако например са износени или несигурни при употреба. В нашия магазин в ключарския ни център в Лозенец  предлагаме богатство от механизми за заключване, така че може да сте спокойни, че с едно идване при вас нашият колега ще реши проблема.

Правите ли монтаж на заключващи механизми, които не са закупени от вашия ключарски център?

Извършваме монтаж на абсолютно всякакви механизми и системи за заключване. Това важи и за тия, купени от нашия магазин - има ситуации, когато след оглед нашият майстор ключар ще се върне в ателието, за да вземе бравата или патрона, които ще монтира впоследствие на вратата.

Какво да направя, когато разбера, че крадци са разбили апартамента?

Звъннете ни при първа възможност на 0885 39 47 47, покрай застрахователи, полиция и др. Тогава на място ще преценим от какво се нуждаете. Първоначално е възможно само да „закрепим” ситуацията, но трябва да знаете, че временните решения не са удачният вариант в случая. Винаги е най-добре възможно най-бързо да закупите нови заключващи механизми. На място наш професионалист ще ви запознае с вариантите, в зависимост от бюджета ви.

Предлагате ли денонощни услуги?

Винаги може да разчитате на нашите майстори ключари – независимо дали това е по малките часове, през уикенда, националните празници и т.н. При планиране посещения е хубаво да имате предвид, че може да се вдигне малко повече шум, така че е желателно да не се извършва в малките часове.

За колко време идва авариен ключар и колко струва това?

За половин час в рамките на София. Естествено, понякога е възможно времето да е повече заради задръствания или пък неблагоприятни метеорологични условия. Цената за идването на авариен ключар е 20 лв. В тази сума влиза и евентуалното му връщане до центъра и повторното му пристигане за монтаж на заключващи механизми и др.

 

Аварийни автоключарски услуги

Колко струва изработването на автомобилен ключ?

Цената се определя от блейда (металната част) на вашия автомобилен ключ. Ориентировъчно това струва между 10 и 20 лв. За да действа този автоключ обаче е необходимо той да бъде обучен, за де е синхронизиран единствено с вашия автомобил. За обучението са определящи моделът и марката на вашата кола. Преди наш5ият майстор автоключар да започне работа, ще ви информира за цената, за да прецените вашия бюджет и намерения.

Колко време би отнело обучението и нарязването на автоключа?

Средно за около половин час, но и това зависи от модела и марката на автомобила.

Трябва ли да пристигна с колата си, за да обучите ключа?

Това е за предпочитане, ако имате тази възможност, естествено. Така нашите аварийни автоключари ще получат достъп до информацията в компютъра. Ако не сте в състояние да пристигнете с колата си, донесете ни ключ, по който да направим дубликат. При възможност ни звъннете предварително не само за да уточним удобен час за вас, но и да ни информирате за модела и марката на вашия автомобил.

Продавате ли само кутийки за автоключове?

Ние сме голям вносител на оригинални автокутийки директно от производителите им. В нашия онлайн магазин може да намерите тази за търсената от вас марка и модел. По заявка бихме могли да ви доставим и такава на някой по рядък модел автомобил. Също така на място в ключарското ни ателие на бул. Арсеналски 65 бихме извършили и подмяната ѝ – ще преместим старите работещи елементи в новата.

Колко струва аварийното отключване на автомобил?

Това зависи от проблема и времето, което ще трябва този проблем да бъде разрешен. Понякога на вид лесен проблем се отстранява с повече усилия и по-бавно, но същото важи за на пръв поглед трудни ситуации, при които нашите майстори автоключари се справят много бързо.

Налага ли се при вашата намеса да се разглобява аварийната врата?

Има такива ситуации – така получаваме достъп до заключващите механизми на превозното средство, за да отстраним проблемите. Винаги обаче може да сте спокойни, че след нашата дейност няма да видите никакви следи.

Кога се налага пренареждане на ключалките и вие правите ли го?

Това е необходимо в случаите когато загубите или ви откраднат ключа. При пренареждането старият ключ ще бъде неизползваем, няма да може да отключва или заключва, а това ще може да правите с новия вече нарязан и обучен.

Колко ще струва посещението на автоключар?

20 лв. за всички квартали гр. София. Извършваме аварийни услуги и в близки до София населени места, но това е въпрос на допълнителни уговорки и зависи от конкретни случай.

За колко време ще пристигне аварийният ключар след обаждането?

Около 30 минути. Естествено, понякога е възможно нашият екип да се забави заради задръствания, пренатоварен график към момент или при неблагоприятни метеорологични условия, които забавят предвижването.