facebook Лозенец

Преработване на заключващи системи

Преработване на заключваюа система

Една от основните ключарски услуги, които предлагаме в ключарския ни център в Лозенец, е да преработим вашата касова брава в секретна. Съветваме ви да не отлагате това решение и да се свържете с нас, ако все още разполагате с касова брава.


Касовата брава –  минуси

Дълго време касовите брави са предпочитан вариант в България, защото са здрави, крайната им цена за цялостния механизъм и монтаж е по-приемлива и така те все още са най-разпространеният вид заключване у нас. Основният им недостатък обаче е в това, че те отдавна не гарантират сигурността на вашето жилище. Отдавна престъпниците са открили начини, по които да преодоляват иначе тези здрави и стабилно изглеждащи системи. Най-опитните от тях са в състояние да пробият и да проникнат зад такава врата буквално за минути. Колкото и да се опитват производителите да подобряват касовите брави, те са ограничени в своята дейност от това, че се налага да подобряват единствено един механизъм (самата брава), докато при секретните се развиват и допълнителните елементи като секретния патрон, защитата (бронировката) за него и т.н. Друг недостатък, който няма как да се подмине с лека ръка, е, че на ключовете за касовите брави е лесно да се направи дубликат в което и да е ключарско ателие. По-старите брави не разполагат с т.нар. лични карти и паспорти, които ограничават безогледното копиране на ключове и позволяват единствено на техния притежател да изработи такива. За тези проблеми има решение и то е именно секретната брава с прилежащите ѝ елементи.


Секретната брава – предимства

Основната разлика с касовата брава е, че тя не може да съществува без патрон. Чрез него вие я отключвате или заключвате като придавате задвижващ момент чрез секретния ключ. Именно тук е и разковничето за по-голямата сигурност на секретния заключващ механизъм – производителите освен бравите постоянно развиват патроните и защитите за тях. Съществуват най-различни видове високотехнологични патрони – подобно на тези с марката Evva, които е невъзможно да бъдат извадени, строшени или издърпани. Има други видове като тези, производство на финландската компания Assa Abloy, които не притежават никакви пружини в своята структура, и това ги прави изключително надеждни не само срещу опити за взлом, но и срещу неблагоприятни атмосферни условия. Съществуват и такива, които ще се счупят по ширина (т.нар. „Red Line”технология"), ако се опитате да ги измъкнете или проникнете неправомерно. Така те ще блокират механизма, но няма да попречат на собственика да си отключи със собствения ключ.

Въобще производителите на брави и патрони постоянно ги развиват и усъвършенстват – ползват магнити, щифтове за защита от шперцове и всякакви други технологии и трикове, за разлика от касовите такива, при които възможностите за подобрения са доста по-ограничени.


Преработване на системата за заключване

За да се случи това е необходимо да си отделите известно време и бюджет, в чиито рамки нашите консултанти да ви изготвят оферта. Първо на място ще пристигне наш майстор, който да направи оглед на вратата и ще направи необходимите измервания. После ще виш бъде предложена комбинация, която ще гарантира сигурността на вашия дом – сигурни брава и патрон, както и защита за него (бронирповка) при ваше желание. Възможни са много варианти и комбинации, като монтажът също е от много голямо значение. Важно е той да бъде направен внимателно и изключително професионално, за да функционира добре цялата система.

Трябва да знаете, че за тази дейност, както и за всички останали, ще трябва освен документ за самоличност, да ни предоставите и акт за собственост или договор за наем. След като изберете вашата комбинация наш екип ще дойде в удобно за вас време и ще извърши преработването на системата за заключване. Все пак трябва да имате предвид, че е желателно това да не се случва в часовете за почивка, с което да притесним съседите. Възможно е също така да помислите и за допълнителна външна брава, която ще направи вашия дом непревземаем. Става въпрос например за такава от марката Gerda, която се монтира отделно и се слави като абсолютно непробиваема.

В онлайн магазина на SOS Locksmith в Лозенец ще намерите богато разнообразие от видове заключващи системи. Съветваме ви да ни звъннете, за да ви предложим най-добрата комбинация от секретна брава+патрон+бронировка, с която да подменим вашата вече остаряла касова заключваща система. Важно е също така да помните, че може да комбинирате различни елементи по цена и сигурност, като крайният резултат винаги ще е по-добър от една скъпа и здрава, но касова брава. Допълнителен плюс е, че след години може да смените само вече захабения патрон с по-здрав или по-висок клас.