facebook Лозенец

Патрони със зъбно колело

Подробна информация за патрони със зъбно колело прочетете тук


Приложение на секретните патрони със зъбно колело

Предназначението на тези секретни патрони е за брави, които действат със зъбчати механизми. В повечето случаи става въпрос за хоризонталните брави (може да ги срещнете и под името „греда”и за такива, чието заключване е четиристранно. Зъбното колело избутва палеца на патрона и следствие на това последният превърта толкова пъти, колкото е необходимо или колкото самата брава ни позволи.

Заради големината на зъбчатите колела този вид секретни патрони можем да разделим на големи и малки. Първите има 13 зъба и 30 мм., докато малките – 10 зъба и 23 ф. Подобно на други специални патрони, в онлайн магазина ни предлагаме и много от тези механизми за заключване.

Бравите тип греда

Основното предназначение на тези хоризонтални брави е да усилват врати, отварящи се навътре. Заключват се двустранно по хоризонтала, езиците им директно влизат в касата на вратата или стената. Предназначението им е да фиксират в две точки врата към стената за по-голяма сигурност и надеждност. Отличават се стова, че са много издръжливи и не се влияят от неблагоприятните атмосферни условия. Най-често са предназначени за монтаж в складове, гаражи, но понякога ще ги видими и в жилища.

Съвети при действия със секретен патрон

Независимо дали имате специален секретен патрон, стандартен такъв, или зъбчат, има някои основни изисквания, които трябва да спазвате, когато боравите с него. Някои от изброените по-долу биха Ви се сторили направо детински, но това е от ситуациите, които винаги си мислим, че е невъзможно да се случат на нас, докато не стане късно. Спазвайте тези простички правила и това ще гарантира по-дълъг живот на Вашия патрон.

  • Не дръжте ключа за горния му край, когато искате да отворите вратата. Ако е с топка, натискайте едновременно с последното движение вратата, ако не е – използвайте дръжката. Ако натискате така Вашия ключ, това може да го деформира и дори счупи. Това е една от ситуациите, в които Ви съветваме да ползвате нашите аварийни майстори ключари на бул. Арсеналски 65.

  • По възможност гледайте патронът Ви да не се подава на повече от 3 мм. от бравата. Ако е повече съществува реалната опасност той да бъде измъкнат с клещи или други инструменти, счупен, смачкан и др. Препоръчваме Ви да използвате бронировка за защита – това представлява метална капачка, която покрива секретния патрони го предпазва.

  • Никога не насилвайте ключа си, ако не функционира добре го занесете в ключарско ателие. Не го изправяйте с подръчни материали, ако е огънат, защото така може да го счупите или да повредите секретния патрон.

  • Не използвайте сила при отключване. Палецът на патрона винаги трябва да е прибран, когато поставяте ключа.

  • Не слагайте два ключа едновременно от двете страни на бравата. Това също може да блокира заключващия механизъм.

  • Не смазвайте ключалката с олио, грес или нещо друго. Те проникват дълбоко в механизмите и по тях после полепва прах, която ги разваля и затруднява функционирате на ключа. Най-добре правете това с графит или графитена грес за смазване. Може да сложите и гранит на прах, като използвате масльонка за целта или друго пособие със заострен пробит накрайник отпред.

  • Не завъртайте ключа, ако не е влязъл целия в ключалката. При неправилно позициониране има реалната опасност да се счупи.Винаги ползвайте услугите на опитни майстори,които да монтират Вашите заключващи системи. Правилният монтаж е от съществено значение за надеждното функциониране на Вашите брава и патрон.

Ако попаднете в аварийна ситуация, в която не можете да влезете в жилището си или сте счупили ключа – веднага ни потърсете, ще бъдем при Вас до половин час.


Ямков патрон Mauer

Съдържание: Патрон със голямо зъбно колело 5 ключа Крепежи Опаковка ..

85,00 лв.

Патрон SOS Mauer 31/36 Голямо зъбно колело

Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни ключа ..

85,00 лв.

Патрон SOS Mauer 31/36 Голямо зъбно колело

Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни ключа ..

85,00 лв.

Патрон SOS Mauer 31/51 Голямо зъбно колело

Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни ключа ..

85,00 лв.

Патрон SOS Mauer 31/53 Малко зъбно колело

Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни ключа ..

85,00 лв.

Патрон SOS Mauer 31/60 Малко зъбно колело

Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни ключа ..

84,30 лв.

Показани са от 1 до 6 от 6 (1 страници)