facebook Лозенец

Патрони със специална защита

Подробна информация за патрони със специална защита прочетете тук


Преимуществата на патроните със специална защита

В нашия e-shop ще намерите разнообразие от видове патрони, в това число такива със специална защита, известни и като High Security патрони. Те се отличават с висока степен на сигурност – имат вградена защита, предпазваща ги от неправомерни опити за влизане от страна на крадци.

High Security патроните – отличителни характеристики

Основната им отличителна черта е тази, че притежават много по-високо ниво на сигурност, особено в сравнение със стандартните (и най-вече евтини китайскитакива. Те са трудно пробиваеми и неподатливи на натиск, опити за измъкване, счупване и подобни опити за престъпни деяния. Освен това притежават и в повечето случаи патентовани елементи или начини на действия, които понякога играят ролята на уловки и капани за крадците. Копия на тези патрони може да направите единствено в лицензиран ключарскицентър и то като предоставите своята карта за закупения продукт. Изработването на такива копия е принципно сложен процес, трябват специални машини, а дори може в някои случаи да се извършва и в чужбина – по желание на фирмата производител. Затова Ви съветваме да внимавате една идея повече с точно тези ключове.

Патроните със специална защита – действие

Напоследък компаниите, специализирани в създаването и внедряването на системи за сигурност и заключване, наблягат именно на този вид патрони, постоянно развивайки продуктите, които предлагат. Патентите, които служат за защитата им, са стотици, ето някои от тях, които спомагат тези патрони да са наистина толкова надеждни.

 • При опити за проникване с шперц или друг остър предмет, дисковете блокират и прилепват един към друг, като се превръщат в едно здраво цяло. Тази система е известна като Disk Blocking System.

 • Anti-SNAP заздравява патрона, предпазвайки го от счупване по средата му. Точно това място е едно от слабите при патроните, но тази технология го усилва, чрез използването на карбидна стомана.

 • Финландската компания Abloy е известна със своите безщифтови продукти. Те нямат пружини ие елементи, които биха се износили или повредили механично. Тяхната цел се извърва от дисков механизъм – всичко това допринася тези патрони да са изключително надеждни при неблагоприятни атмосферни условия.

 • Задължително трябва да споменем и родната технология Red Line – патент на българската компания


Mauer Locking Systems.
Какво представлява тя? Патронът има тънък прорез, боядисан в червено, откъдето произхожда и името – „червена линия”. Ако опитате да упражните натиск върху патрона, да го счупите или измъкнете, той ще се счупи именно по протежение на тази линия и ще блокира бравата. Това ще възпрепятства крадците да преодолеят бравата, но няма да попречи на притежателя на ключовете да отвори вратата, дори и при счупения вече патрон. Така тази технология пречи на престъпниците, но не и на собственика.

 • Технологията Red Line има много разновидности и подобни изпълнения – при някои патрони например ще се откърши малко парче от патрона – най-често само видимата част. Така по-голямата остава вътре в секретната брава, може да се използва в последствие с ключ, но вече е блокирал механизма за отключване.

 • V образна технология се нарича тази, която е предназначена да защитава механизмите главно от шперцове. Тези специални патрони ще блокират в момента, в който тях бъде напъхано нещо друго, а не ключът.


High Security решение не само за патроните

Да се снабдите с такъв секретен патрон е важна крачка напред по отношение повишаване на Вашата сигурност. Често обаче само той може да не е достатъчен. В следващите редове ще Ви предложим един оптимален вариант (без да изпадаме в излишни детайли и да споменаваме цени), който ще Ви гарантира спокойствие и сигурност. Препоръчваме Ви да помислите върху това, как е защитено Вашето жилище и колко въобще сте инвестирали в това. Защото ако вътре притежавате техника, оборудване и ценности за стотици хиляди, дали трябва да са защитени от тънка талашитена врата с евтин китайски патрон? Ето основните елементи, коит обиха могли да изградят High Security защита на Вашия дом:

 • Здравата метална врата.
  С две думи – тя трябва да е метална и стабилна. Това е входът към Вашето жилище и много важна част от него. Металът ще я предпази от опити за пробиване, изкъртване и др., освен че е издръжлива и неподатлива на неблагоприятни атмосферни условия, особено в сравнение с дървените врати. Някои биха казали, че на метала им липсват топлината и красотата на дървото и ще бъдат повече от прави. Естествено, за това също има предвидени решения. Предлагаме дървени покрития за врати, които освен естетическа функция, имат и топлоизолиращи и шумоизолиращи свойства.

 • Сигурната секретна брава.
  Това са системи за сигурност, в която през последните години производителите инвестират постоянно в разработката им. В нашия магазин ще намерите високотехнологични брави на фирмите производители Dierre Atra, Mottura, Securemme и др.) Това са висок клас механизми, някои които се заключват в няколко точки във вратата и са специално оборудвани против неправомерни действия. Те, естествено, трябва да са оборудвани с висок клас секретни патрони. Тук е мястото да Ви запознаем с една услуга, която нашите майстори ключари в ключарския ни център в Лозенец извършват:

  • Преработване на касова в секретна брава. Касовите брави продължават да са най-разпространеният вид брави в България. Те са стабилни и здрави, но крадците отдавна им намериха „цаката” и ги елиминират без много усилия. От SOS Locksmith Ви препоръчваме да се снабдите с доста по-сигурната комбинация от секретни брава и патрон. Възможно е Вашият заключващ механизъм да бъде променен – от касов към секретен. Само ни звъннете и наш майстор ще направи оглед на вратата Ви, а впоследствие ще Ви предложи вариант, който задоволява Вашите изисквания, необходимост и бюджет.

 • Патрони специален клас. Освен разглежданите тук патрони, такива са и например високотехнологичните Evva. Стабилният и сигурен патрон, в комбинация с хубава секретна брава, е гаранция за сигурност на Вашия дом.

 • Допълнителна брава. „Колкото повече, толкова повече” – е казал един анимационен герой. Тук не става въпрос да опашем вратата със стотици резета, вериги и влизането ни да ни отнема часове. Говорим за още една допълнителна брава като тази на полската компания Gerda, на която се носи славата на практически непробиваема. Освен това, ако имате допълнителна брава, то бихте могли примерно да си позволите основната касова или секретна да не е толкова висок клас. С две думи – този вид брава компенсира донякъде недостатъците на другите заключващи механизми.

 • Бронировка. Това е разпространилото се наименование на защитата на патрона. По същество представлява изработена от здрав метал капачка или конус, които се монтират пред патрона и го защитават от изтръгване, счупване – въобще ограничават достъпа до него. На пазара съществуват много видове бронировки, дори такива с вградени аларми и допълнително заключване, но дори и да изберете най-простият вид, той пак ще върши работа. Освен това допълнителен плюс на защитата на патрона е, че изглежда добре на вратата и може да разкраси Вашия интериор.

 • Допълнителните елементи. За да завършите напълно картината, може да помислите за някои допълнителни аксесоари, които да се монтират върху вратата Ви. Шпионката отдавна е задължителен такъв елемент, особено ако имате малки деца и искате да знаете кой Ви търси. Предлагаме и дигитални шпионки, които ще записват всеки, който натисне звънеца на вратата. Друг такъв елемент може да са допълнителните шипове, които да подсилят едно от слабите звена на всяка една врата – пантите.

Дали ще става въпрос за монтаж на High Security патрон, врата, брава или цяла система за заключване и сигурност, Ви съветваме за монтажа да ползвате услугите на професионални майстори ключари. Важно е механизмите в една система да са добри, но също така е необходимо те да функционират добре и да взаимодействат перфектно помежду си.  


Патрон ABLOY 40/50

Съдържание: Патрон Специални ключове Крепежи Опаковка Гаранционна..

185,00 лв.

Патрон BKS JANUS L96

Съдържание: Патрон Крепежи 3 специални ключа Опаковка Гаранционна..

530,00 лв.

Патрон BKS L90 GERMANY

Съдържание: Патрон 5 специални секретни ключа Крепежи Опаковка Га..

89,00 лв.

Патрон Dierre

630,00 лв.

Патрон Dierre

2 сгъваеми ключа В комплекта има допълнителни ключове Уникален профил Функц..

630,00 лв.

Патрон GEGE AP3000 31/50

Съдържание: Патрон 4 уникални ключа Крепежи Опаковка Гаранционна ..

104,00 лв.

Патрон GEGE AP3000 35/40

Съдържание: Патрон 4 уникални ключа Крепежи Опаковка Гаранционна ..

97,00 лв.

Патрон GEGE AP3000 40/50

Съдържание: Патрон 4 уникални ключа Крепежи Опаковка Гаранционна ..

117,00 лв.

Патрон GEGE AP3000 40/60

Съдържание: Патрон 4 уникални ключа Крепежи Опаковка Гаранционна ..

129,00 лв.

Патрон GEGE pExtra 40/35

Съдържание: Патрон 4 секретни ключа Крепежи Опаковка Гаранционна ..

143,00 лв.

Патрон GEGE pExtra 40/50

Съдържание: Патрон 4 секретни ключа Крепежи Опаковка Гаранционна ..

164,00 лв.

Патрон GEGE pExtra 40/60

Съдържание: Патрон 4 секретни ключа Крепежи Опаковка Гаранционна ..

178,00 лв.

Патрон Mauer elit 2 31/31 mm

Съдържание: Патрон 4 дълги 2 къси ключа Крепежи Опаковка Га..

34,00 лв.

Патрон Mauer new wave 4 31/41

Съдържание: Патрон Крепежи 3 ключа Карта Опаковка Гаранцион..

140,90 лв.

Патрон Mauer new wave 4 31/46

Съдържание: Патрон Крепежи 3 ключа Карта Опаковка Гаранцион..

149,50 лв.

Патрон Mauer new wave 4 31/54

Съдържание: Патрон Крепежи 3 ключа Карта Опаковка Гаранцион..

158,30 лв.

Патрон Mauer new wave 4 36/51

Съдържание: Патрон Крепежи 3 ключа Карта Опаковка Гаранцион..

167,80 лв.

Патрон Mauer new wave 4 41/51

Съдържание: Патрон Крепежи 3 ключа Карта Опаковка Гаранцион..

178,00 лв.

Патрон MAUER Red Line G 23/31

Съдържание: Патрон 4 дълги ключа 2 къси ключа Крепежи Опаковка ..

33,00 лв.

Патрон MOTTURA C29 31/41

Съдържание: Патрон 3 ямкови ключа Крепежи Карта Опаковка Га..

369,50 лв.

Патрон MOTTURA C29 31/51

Съдържание: Патрон 3 ямкови ключа Крепежи Карта Опаковка Га..

379,80 лв.

Показани са от 1 до 20 от 23 (2 страници)