facebook Лозенец

Обучение на автоключ – защо е необходимо

Обучение наключ за автомобил е често срещана услуга, в предлагането на която нашитемайстори автоключари имат дългогодишен опит. Надали има автоключ, който ние дане успеем да обучим и синхронизираме към вашето превозно средство, независимо от модела имарката на автомобила. За тази, а и за всички други дейности, свързани съсзаключващите системи и ключове на вашето превозно средство може да се доверитена нашия професионализъм. А при аварийна ситуация наш колега ще бъде напосоченото от вас място в рамките на гр. София до тридесет минути.

Защо сеналага до обучаваме автоключа

За да разпознава вашият автомобил единствено вашияключ, се налага те да бъдат синхронизирани един към друг. Ако това не енаправено, превозното средство няма да познае автоключа и в повечето случаиняма да може да отворите вратите, камо ли да запалите. Комбинацията, която вашиятавтомобил притежава за отключване е уникална и тя трябва да се прехвърли върху ключа.За да стане това факт обаче са ви необходими основни неща като специалнихардуер, софтуер и не на последно място познания. Всички това нашите майсториавтоключари притежават и могат да са ви полезни във всеки един момент.

Тук е мястото да ви посъветваме винаги да притежаватедубликат на вашия автоключ, който да държите на леснодостъпно място. Ако няматетакъв, ние ще нарежем и обучим такъв, което ще ви спести евентуални главоболияи финанси, ако загубите единствения оригинал. За обучението на ключ е необходимоприсъствието на колата в нашия автоключарски център. Ако все пак няматевъзможност да направите това, наш майстор може да извърши това при вас намясто. В някои ситуации може да се наложи да демонтира ключалката за запалване,после да нареже в ателието по нея ключа, след което да я монтира обратно намястото ѝ.

Ситуациите,в които обучението на автоключ е наложително:

  • При загубване. В такава ситуация нашият авариен автоключар ще отвори вашето превозносредство, ако това е наложително и после ще обучи нов ключ. Това може да сеизвърши и на място, но нарязването трябва да се извърши или по ключа зазапалването или по някоя от автоключалките. Майсторът ще разглоби механизма вателието и ще направи новия ключ. После ще го върне и монтира отново.
  • Ако ви го откраднат. Крайно неприятна ситуация, защото тогава да обучим нов ключ може да енедостатъчно. Важно е вашето превозно средство да забрави за откраднатия ключ,за да не може той да се употребява отново. За да се постигне това е наложителновсички ключалки, които той отключва,  дасе пренаредят наново и чак после да направим и обучим нов автоключ.
  • При повреда. Поради износване, захабяване, често изпускане и др. причини ключът можеда се повреди безвъзвратно и да престане да функционира. Тогава е хубаво да седопитате до професионалист, защото сме имали случаи, в които се оказва, че всходна ситуация проблемът се дължи в ключалката, а не в ключа.
  • При покупка на автомобил настаро. Тогава е повече от задължително да имате новиключове – не може да знаете през колко ръце е минал и кой наистина би ималвпоследствие достъп до новата ви кола. В тази ситуация се действа като вгорната – налага се пренареждане на ключалките, за да бъде забравен стариятключ и после да обучим нов такъв.

Обучението на автоключ е сериозен процес иняма как да се извърши без да имате необходимите познания, специални хардуер исофтуер. В аварийна ситуация ви съветваме да не прибързвате, да не изпадате впаника и да не се опитвате сами да решавате проблема.