facebook Лозенец

Обучение на автоключ

Обучението на автоключ е една от най-често срещаните услуги, които предлагаме в ключарския център на SOS Locksmith в Лозенец. Няма ключ за автомобил, който не сме в състояние да синхронизираме към Вашето превозно средство – винаги може да разчитате на нашите майстори автоключари за тази дейност.

Какво е обучението на автоключ

Тази фраза в повечето случаи придобива смисъл едва когато се налага да си извадите нов автоключ. Не е и задължително, естествено, да сте запознати с този процес, но Ви съветваме винаги да имате дубликат. Ако имате само един ключ, то тогава разходите по направата на нов, неговото обучениеи т.н., ще са по-големи, ако предварително си направите резервно копие, което да съхранявате на достъпно място или да дадете на Ваш близък или роднина.

За разлика от простите секретни ключове за жилището, по които се прави дубликат, след катосе нарежат, автомобилните трябва и да се обучат – тоест да се синхронизират към превозното средство. Ако тази операция не е извършена, Вашият автомобил няма да разпознае ключа и Вие или няма да можете въобще да отворите автомобила, или ще превъртате ключалките на вратите и на запалването. Всяка кола притежава уникален код (комбинациите за някои са десетки млн.), който трябва да се пренесе и върху ключа. За да се извърши това Ви трябват три неща: софтуер, хардуер и необходимите познания.

За да се случи това е необходимо да докарате Вашето превозно средство в автоключарския център на SOS Locksmith в Лозенец, където ние ще се нуждаем между 40 мин. и час, за да Ви направим и обучим новия ключ. Ако нямате такава възможност, наш колега би могъл да дойде на място, за да извърши това, но при определени обстоятелства – когато например ключът е „забравил” синхронизацията например.

Кога се налага да обучим своя автоключ

Обучение на автоключ е необходимо най-често в следните ситуации:

  • Автоключ Когато го загубите. Тогава наш авариен майстор ще отвори автомобила Ви, ако това се налага и ще обучи нов автоключ. За нарязването му обаче ще е необходимо това да се извърши или по някоя от ключалката по вратите или по ключа за запалването. Той ще разглоби механизма и в ателието ще нареже новия ключ по него. Накрая ще върне и монтира ключалката и вече готовия ви нарязан автоключ, който може да използвате. Както виждате, това би Ви коствало време и пари, затова Ви съветваме да обучавате ключ в следваща ситуация:

  • Автоключ Ако разполагате само с един. Тогава заповядайте в ключарския ни център, където ще нарежем новия автоключ и обучим на място. В повечето случаи за целта ще ни е необходим и Вашият автомобил, но така или иначе това е по-добрият и евтин вариант, с който ще се предпазите от бъдещи главоболия и излишни разходи.

  • Автоключ Когато Ви го откраднат. Тук ситуацията е доста по-неприятна, а и няма да е достатъчно само да обучите нов ключ. Необходимо е Вашият автомобил да „забрави” за откраднатия ключ. За целта трябва да пренаредим ключалките, които той е отключвал и ключа за запалване и чак после по вече пренаредените такива да нарежем и обучим нов ключ. Имайте предвид, че някои застрахователни компании изискват това като задължително условия, с оглед превенцията на бъдещо престъпление (евентуална кражба на автомобила Ви).

  • Автоключ Когато го повредите безвъзвратно. Обучението му е наложително когато той престане да функционира или почне да дава проблеми. Това може да се получи следствие на износване, захабяване, изпускане и др. В такава ситуация Ви съветваме да се консултирате с нас майстор автоключар, защото понякога проблемът може да е в ключалката, а не толкова в автоключа на автомобила.

  • Автоключ Когато купите автомобил на старо. Няма да искате старият собственик да има ключ за Вашето превозно средство, нали? Тогава трябва да се действа подобно на ситуацията с кражбата – следва да се пренаредят всички ключалки, за да забрави автомобилът за ключа и тогава да се обучи нов.


Обучение на автоключ – необходим софтуер и познания

По някои форуми може и да прочетете колко е лесно да пренареди ключалка, да се поправи ключ и т.н. Имайте предвид, че за обучението на автоключ има специален скъп софтуер, който разпознава марката и модела на автомобила и извършва прехвърлянето на информацията. Програмите са повече от една, в зависимост от вида на превозното средство - Zed-Bull, SBB, Abrites, MPV и др. Обучението на автоключ се извършва и със специален хардуер и най-вече с необходими познания и натрупан опит, каквито нашите майстори ключари в ателието ни в Лозенец притежават.

Важно е да знаете, че в каквато и ситуация до попаднете – на откраднат, забравен, счупен ключ и подобни, да запазите хладнокръвие и да не взимате прибързани решения. Да не почнете да бърникате по заключващите механизми или да викате приятели от любимия ни тип „баш майстори”, които често ще нанесат повече щети или закърпят ситуацията само временно. Имайте предвид, че само едно позвъняване ще реши Вашите проблеми – независимо от деня и часа, наш авариен майстор автоключар ще бъде на посоченото от Вас място в рамките на половин час.