facebook Лозенец

Внимание – къде крадците търсят първо!

Дори и в днешни дни, когато се информираме за секунди за всичко около нас, мнозина продължават да се заблуждават, че крадците или са крайно глупави или просто ще ни подминат. В тази статия ще ви информираме за местата, които крадците претърсват първо. Съветваме ви в никакъв случай да не криете там ценности и пари. Тези съвети са от нашите майстори ключари, които в ежедневната си практика са се сблъсквали с какви ли не ситуации и са поправяли всички възможни заключващи механизми след обир.


Най-явните места

В никакъв случай не крийте парите си в точно тези места – те са много явни и са първите, където прпестъпниците ще проверят за пари и ценности – може да сте повече от сигурни в това.

В шкафа с дрехи. При чорапите. Колкото и невероятно да звучи, все още има хора, които крият парите си най-долното шкафче между чорапите.

Леглото. Забравете, че то може да служи за нещо повече от почивка или забавления. Не го превръщайте в тайник или сейф – било то матрака върху или пода под него.

Мебелите. Все още някои си мислят, че тайникът в бюрото им (отзад, не се вижда, стига се едва с ръка) или дъното на гардероба са много тайни места. Може би са тайна за невръстните ви деца, но не и за останалите.

Инструментите. Ако имайте каквито и да е било инструменти – ползвайте ги по предназначение, като интериор или средство, което да ви пренесе носталгично в миналото когато свирихте на китара. Но не ги ползвайте като тайници.

Картините или зад тях. Може да сте сигурни, че това е едно от първите места, където ще проверят престъпниците. Да не говорим, че могат направо да отмъкнат картината и после на спокойствие да видят дали сте я ползвали и за друго.

Кухненските мебели, уреди и посуда. Защо ли някои се заблуждават, че като увият парите във фолио и ги сложат в хладилника, те стават невидими? Някой да ви бърка в хладилника е неприятно само по себе си, но да го награждавате и с вашите ценности – не го правете. Същото важи и за скриване на пари в тенджери, тигани или залепването за дъното им. Не ги пъхайте и в печката – току виж сте ги забравили когато се върнете от пътешествие. Същото важи и за храната – не дръжте пари в кутии с брашно, захар и т.н.

Тоалетно казанче. Неудачно място, особено като се има предвид, че всички сме гледали филми, в които именно там се укриват всякакви ценности, пари, оръжие и др.


Места, за които крадците може и да нямат време

Имайте предвид, че единствената причина скритите от вас неща да не бъдат намерени, е не това, че сте някакви гении, а че крадците не са имали време да преровят всичко. Често хората разчитат на това, че скривайки скъпоценност сред много вещи от един вид, то тази, която са укрили, няма да бъде намерена. Те явно не са чели законите на Мърфи, един от които гласи – „Ако скриете 1000 лева в книга в библиотека с 1000 книги, то крадецът ще открие именно тази книга.”

Дисковете, плочите, книгите. За книгите стана въпрос, при дисковете (силно застрашени от изчезване) и плочите важи същото. Още повече, че крадецът може да се окаже меломан и направо да задигне колекцията Ви.

Дрехите. Кутии за обувки. Опаковки с храни. Пришили в таен джоб парите си, може би си мислите, че точно това яке няма да проверят? Същото важи и за кутиите ви за обувки или пакетите с храна в кухнята – сол, захар, корнфлейкс и др. В този случай може и да ви се размине, но това ще бъде единствено заради късмета Ви, а не заради това, че, виждате ли, колко хитро сте скрили парите си.


Специално изработени тайници

Често някои изработват скривалища в дома си на най-невероятни места. Правят ниши в банята под някоя плочка, в дървената врата или в дръжката й, на пода, дори в компютъра. Дали си струва усилията обаче? От една страна е вероятно те да бъдат разкрити, от друга често капиталовложението за един такъв тайник ще ви излезе повече отколкото да си поръчате стабилна допълнителна брава или надеждна входна врата.

Постарайте се да не съхранявате пари на тези места. Ако все пак е наложително, по-добре ги дръжте в сигурен сейф. Помислете предварително за сигурността на вашите близки и вашето имущество, защото после може да е късно.

Каквото и да стане обаче, винаги може да разчитате на нашите аварийни майстори ключари, че ще бъдат на посочения от вас адрес в рамките на половин час в рамките на цяла София.