facebook Лозенец

Касови брави

Подробна информация за касовите брави прочетете тук


Касовите брави – начин на действие

В онлайн магазина на SOS Locksmith в Лозенец предлагаме огромно разнообразие от механизми, гарантиращи сигурността на Вашия дом. Широко разпространените в България касови брави са едни от тях. Както всички заключващи системи, те имат своите плюсове, но и някои минуси. Препоръчваме Ви да се свържете с наш майстор ключар преди да вземете решение какъв вид и марка брава ще закупите. Те са най-добрите специалисти и биха Ви предложили оптималния вариант според Вашите нужди и финансови възможности.

Касовите брави – как действат и видове

Заключващият механизъм на касовите брави е вграден и за да ги отключите трябва да разполагате със специален касов ключ. За разлика от секретните, отвън те са гладки и невиждате никакви изпъкнали части поради липсата на патрон – задължителната допълнителна част при секретните. Секретите реално са разположени от вътрешната страна странично на отвора на касовата брава и основният механизъм се състои от метални пластинки, които са залепени една за друга. При завъртане на ключа в ключалката, перата му ги разместват в положение една срещу друга така, както е нарязан ключът. После избутват метално парче, което пък изкарва езика на бравата, който по този начин се прибира и изважда, заключвайки или отключвайки вратата. По-големият брой на пластините гарантира и по-голяма сигурност. Точната им бройка може да познаете по назъбените краища на Вашия ключ, като наистина здравите и надеждни брави имат поне 7-8 пластини. Както повечето видове заключващи системи и касовите брави се разделят на няколко основни вида.

  • Основни.

    Тяхното предназначение е да се монтират на входните врати на апартаментите. Имат два езика или шипове. Според броя на езиците, които притежават, те се разделят на още подвидове – едностранни, тристранни, четиристранни. Това на практика означава, че например при четиристранната имаме основен език и още три шиша – по вертикала на вратата се спускат и прибират два, а още един действа назад по хоризонтала. Предназначението на тристранните брави например е да се вграждат в блиндирани врати. Това гарантира повече сигурност при опити за разбиване на вратата.

  • Допълнителни.

    Както можете да се досетите и по името, тяхната идея е да се монтират допълнително към основната като така увеличават Вашата сигурност. Важно е да се знае, че те не се ползват отделно – в повечето случаи имат един език, който влиза докрай след няколко превъртания.


Касовите брави – плюсове и минуси

Най-големият плюс на касовите брави е в тяхната здравина и масивност. Такива са най-вече италианските, каквито може да намерите в нашия онлайн магазин, са допълнително оборудвани и с антишперцова защита (фини допълнителни елементи по пластините, които блокират системата при опит за отваряне с нещо друго, различно от ключа), което им гарантира повече устойчивост против неправомерни действия.

Прекодиращите комплекти – изключително удобство

Прекодиращите комплекти (може да ги срещнете и като „шифри”) са огромен плюс за тези от Вас, които имате касови врати. Възможно е да закупите само такъв, който отговаря на марката на Вашата касова брава, вместо да взимате напълно нова, което може да Ви излезе скъпо. Така реално сменяте само касетата. Това е удачно при изхабяване, неизбежно след дългогодишна употреба, при загуба или открадване на ключовете, след опити за взлом и т.н. Също е удачно решение когато трябва да смените касовата брава заради това, че ще давате апартамента под наем, влизате във владение и др.

Един от основните минуси на касовите брави (особено на по-евтинитее, че вече не са чак толкова трудни за разпробиване от крадците. Особено, ако тя е по-стара и механизмите са по-износени, с едно устройство, наречено таралеж (напипва комбинациите отключа, докато отворите), някои от по-опитните крадци биха могли да проникнат сравнително бързо. Друг минус е, че ключът би могъл да бъде дублиран във всяко ключарско ателие, ако Ви бъде откраднат или го загубите.

Касовите брави – препоръки от SOS Locksmith

Нашите майстори ключари най-добре знаят коя брава и въобще заключващ механизъм са най-сигурни. В практиката си те често трябва аварийно да отварят най-различни марки и видове, така че могат много добре да Ви информират за плюсовете и минусите на избрания от вас модел. Съветваме Ви, ако ще си монтирате касова брава, да се спрете на по-скъпите, но далеч по-сигурни Mottura или SecuremmeТова, уви, може да се окаже недостатъчно, особено в наши дни когато крадците постоянно използват все по-иновативни и модерни технологии да вършат техните си деяния. Затова Ви препоръчваме да монтирате допълнителна брава, която би отказала крадците да проникнат с взлом във Вашето жилище. Защото колкото повече сигурни заключващи прегради срещнат те по пътя си, толкова вероятността да се откажат е по голяма.

Винаги може да се обърнете към нас за консултация или монтаж на избраната от вас брава към нашите специалисти. Същото важи и когато имате нужда от допълнителна брава или прекодиращ комплект. По принцип Ви препоръчваме в такива случаи да се консултирате с опитни ключари, защото, за разлика от продавачите в магазините, те имат опита и уменията за боравене с всеки един заключващ механизъм.


Автоматична брава

..

115,00 лв.

Брава SECUREMME 2530

Съдържание: Брава Насрещник Бронировка Крепежи Опаковка Кас..

279,00 лв.

Допълнителна брава mottura

Съдържание: Брава Насрещник Крепежи Ключове Опаковка Гаранц..

136,00 лв.

Допълнителна брава акарсан ГОЛЯМА

  Съдържание: Брава 3 ключа Насрещник Розетки Опаковка ..

115,00 лв.

Допълнителна брава акарсан малка

Съдържание: Брава 3 ключа Насрещник Розетки Опаковка Крепеж..

85,00 лв.

Допълнителна касова брава l&t 3082

Съдържание: Брава 5 касови ключа Насрещник Крепежи Гаранционна ка..

44,00 лв.

Допълнителна касова брава lz 700

Съдържание: Брава 2 касови ключа Насрещник Опаковка Крепежи ..

45,00 лв.

Допълнителна касова брава mauer

Съдържание: Брава Крепежи Роетки Насрещник Опаковка Ключове..

85,00 лв.

Допълнителна касова брава mottura

Съдържание: Брава Насрещник Розетки Крепежи Ключове Опаковк..

128,00 лв.

Допълнителна касова брава sab

Съдържание: Брава Насрещник Ключове Опаковка Крепежи Гаранц..

75,00 лв.

Допълнителна касова брава securemme

Съдържание: Брава Ключове Насрещник Розетки Крепежи Опаковк..

65,00 лв.

Допълнителна касова брава securemme

Съдържание: Брава Ключове Насрещник Розетки Крепежи Опаковк..

75,00 лв.

Допълнителна касова брава елбор

  Съръжание: Допълнителна касова брава Крепежи Касови ключове ..

65,00 лв.

Допълнителна касова брава зльбор

Съръжание: Допълнителна касова брава Крепежи Касови ключове Насрещник ..

65,00 лв.

Допълнителна касова брава метал

Съдържание: Брава 4 касови ключа Насрещник Крепежи Гаранционна ка..

45,00 лв.

Касова брава DAF KILIT

Съдържание: Брава Насрещник Крепежи 3 касови ключа Опаковка ..

95,00 лв.

Касова брава POTENT VARIO 2501

Съдържание: Брава Насрещник Касови ключове Крепежи Опаковка ..

210,00 лв.

Касова брава за плъзгаща врата

Съдържание: Брава Розетка 2 касови ключа Опаковка Гаранционна кар..

125,00 лв.

Касова брава за сейфове и каси 50/95 mm

Съдържание: Брава Касови ключове Крепежи Опаковка Гаранционна кар..

95,00 лв.

Комплект брава с дръжки и резе 55/50

Съдържание:   Брава Шилдове с дръжки Квадрат 8 мм 3 ключа ..

115,00 лв.

Показани са от 1 до 20 от 38 (2 страници)