facebook Лозенец

Брави тип ГРЕДА

Подробна информация за бравите тип греда прочетете тук


Хоризонталните брави – кога се използват и как функционират

В онлайн магазина ни в ключарския център в Лозенец предлагаме и хоризонтални брави (известни също като греди).  Те са подходящи за допълнително усилване на врати, отварящи се навътре. Заключването е двустранно по хоризонтала, монтажът им се извършва на самата врата, а езиците им влизат директно в стената или в касата.

Основното предназначение на хоризонталната брава е да фиксира в две точки вратата към стената или касата и така да се постигне изключителна сигурност . Принципно „гредите” са направени така, че да издържат при неблагоприятни условия и среда – най-често се използват гаражи, складови помещения, къщи, но също така можем да ги видим и в жилищата. Причината за неширокото им разпространение в домовете е, че са малко тежки за употреба– превъртането на тежкия механизъм отнема време, затова за своите домове разполагаме с други решения като допълнителните брави.

В нашия магазин разполагаме с три вида хоризонтални брави. Ето накратко най-основните им характеристики:

  • Corbin 83 см. Подходяща e за врати с дебелина на платното 42-45 мм, вградени в бетонни, панелни или тухлени стени. Дължината е 83 см, а при заключено състояние – 105 см. Цена – 145 лв.

  • Corbin 93 см. Подходяща за врати с дебелина на платното 42-45 мм, вградени в бетонни, панелни или тухлени стени. Дължината е 93 см., а при заключено състояние – 116 см. Дължината на стоманените заключващи елементи е 12 см. от всяка страна. Цена – 155 лв.

  • Gerda Tytan ZE2 WL. Притежава телескопична панта, с врътка и аларма. Има и скоба, която Ви позволява да отворите леко вратата (да я открехнете) до 10 см., но без да я отключвате. Ако се упражни силен натиск върху нея, ще се включи алармена система. Тя се задейства и ако някой се опита да избие вратата или при опит за неправомерно влизане отвън. За допълнителна сигурност от страната на пантите е монтирана шина, която подсилва цялата заключваща система допълнително. Става за монтаж върху врати с ширина от 80 до 90 см. и дебелина 5 см. Цена – 399 лв.


Нашите майстори ключари в ключарския ни център в Лозенец ви съветват за монтажа на всяка една от посочените брави, а и по принцип на всички допълнителни и хоризонтални такива, да ползвате услугите единствено на квалифицирани майстори. Монтажът им е труден процес, който освен инструменти и умения, изисква дългогодишен опит, каквито ние притежаваме. При некачествен монтаж има опасност браватане само да заяжда и да не функционира добре, но и да не изпълнява своята основна функция – а именно гарантиране на допълнителна сигурност.  


Брава тип греда Corbin 83 см.

Подходяща за врати с дебелина на платното 42-45 мм, вградени в бетонни, панелни или тухлени с..

145,00 лв.

Брава тип греда Corbin 93 см.

Подходяща за врати с дебелина на платното 42-45 мм, вградени в бетонни, панелни или тухлени с..

155,00 лв.

Показани са от 1 до 2 от 2 (1 страници)