facebook Лозенец

Защо се налага да преработим касовата си брава в секретна

 


Защо е необходимо да преработите касовата си брава? В SOS Locksmith ще извършим тази дейност за Вас.

Разликата между касовата и секретната брава

Дълги години касовите брави преобладаваха в България, защото са здрави и не са прекалено скъпи. По информация на специалистите от SOS Locksmith секретните брави са в повече от 60% от домовете ни. Постепенно обаче крадците им „намериха цаката”, защото на този вид им липсва солидна защита срещу пробиване и сега дори и по-неопитните престъпници са в състояние да отключат такава брава за минути. От друга страна бравата с патрон e достапо-надеждна. За разлика от касовата, в която вкарваш ключа директно в бравата, сега първо е необходимо да направиш това в патрона й, който от своя страна ще предаде задвижващия момент нататък.

Да защитиш патрона си

В днешни дни усилията на производителите са насочени към защитата на патрона от пробиване. Те непрекъснато предлагат нови методи, използват нови технологии, по-здрави метали и т.н. По-трудното пробиване на патрона прави отключването на вратата почти невъзможно. Естествено, крадците не остават назад и всячески се стараят да не изостават от тов асъревнование.

От касова към секретна брава

Ако нямате възможност да си поръчате нова врата или силно ви харесва дизайна на старата, желателно за вашата сигурност е да преработите касовата система за заключване в секретна. Това означава да сложите патронна брава и ако желаете– бронировка (допълнителна защита на патрона), което ще ви гарантира по-голяма защита. На първо четене процесът на смяна звучи като нещо доста сложно (какъвто е и всъщност, ако сами се заемете с него), но ако го възложите на професионалистите от SOS Locksmith, те ще се справят бързо и естетично. Естествено, преди това ще е необходимо да направят някои измервания и изчисления, за да преценят размера и вида на новата брава, на бронировката, ако ще има такава и т.н.

В магазина на SOS Locksmith се предлагат множество видове секретни брави. Достатъчно е да звъннете или да ни посетите на място, за да уговорим удобен за Вас час за така необходимата смяна на Вашия вид заключваща система.