facebook Лозенец

Синхронизация на дистанционно

Изработка на ключ за BMWДистанционното управление на автомобила Ви е предназначено да отключва единствено него. Когато то престане да извършва тази функция, това може да се дължи не само на изтощена батерия (често именно това е причината), но и на загубен синхрон между него и автомобила, който се налага да бъде възстановен.

В нашия ключарски център в Лозенец може да намерите необходимата Ви батерия за дистанционно, която да сменим на място, но също така и да направим диагностика на Вашия автоключ – да преценим колко живот има още в настоящата Ви. Причината дистанционното да не функционира правилно може да не се крие единствено в изхабена батерия, възможно е бутоните или самата кутийка да са повредени или по някаква причина то да е изгубило връзка с автомобила. Често причината за това е изхабен акумулатор. Какъвто и да е проблемът обаче, ние ще го разрешим веднага.

История на дистанционното заключване

Историята започва през 50-те години в Щатите – първото приложение е за вратите на гаражите на огромните американски къщи. Първоначалната идея остава непроменена и до днес – в ръка държите предавател, който излъчва сигнал към приемника, който след разпознаването на сигнала, извършва определена команда. За забавление на всички по широките широките американски улици, първите дистанционни не са с уникална информация и често се случва с едно дистанционно да се отварят и вратите на гаражите на съседите. Този проблем бързо е коригиран и производителите внедряват ел. прекъсвач и дистанционното, които настроени по определен начин, гарантират поне 300 комбинации. Впоследствие тази технология е внедрена и при производителите на автомобили, които създават уникални кодове още при производството на превозните средства. В първите дни всяка двойка – дистанционно управление-автомобил притежава уникален код, но пък крадците бързо го разбиват чрез т. нар. прихващач, който записва засечения сигнал и прави негово копие, чрез което после може да отключите колата. Отговорът на производителите на автомобили е внедряването на кодове, които се сменят. Този метод се използва и в наши дни – при натискане на дистанционното към превозното средство се излъчва код. След това вграденият приемник и в двете устройства генерира случайни числа, като едно от тях е следващият код за отваряне. Комбинациите са милиарди и така всяко едно отключване и заключване се извършва чрез уникална такава.

Майсторите автоключари в ключарския център на SOS Locksmith в Лозенец могат да обучат всяко дистанционно без значение какви са марката и моделът на превозното средство. Ако усетите, че то не функционира вече както преди, заповядайте или да сменим батерията му или отново да го синхронизираме към колата Ви. Ако пък по някаква причина не сте в състояние да влезете в автомобила си или да го запалите заради автоключарски проблем, наш авариен майстор ще бъде при Вас до 30 минути в рамките на цяла София.