facebook Лозенец

Ремонт на заключващи механизми

В ключарския център на SOS Locksmith в Лозенец предлагаме ремонт на всички видове заключващи механизми на Вашия автомобил.

Не се колебайте да ни търсите при каквито и да е проблеми на тел. 0885 39 47 47 или 0879 5954 37 – наш майстор ключар ще пристигне при Вас в рамките на половин час за цяла София.Практиката на нашите автоключари сочи, че най-честите проблеми по заключващите механизми на Вашия автомобил се дължат на:

 • Автоключ Износване.

  Повече от нормално е с течение на годините във всички ключалки да се събират прах, да влиза влага и те да започнат да клеясват, ръждясват и т.н. Постепенно необратимите процеси водят до тяхното блокиране, а понякога и до спиране на функционирането им. Затова е силно препоръчително в момента, в който усетите, че нещо по Вашите заключващи механизми не е наред, да вземете мерки. Това важи не само за тези по вратите, но и на багажника и особено тези за запалването и резервоара за гориво, ако той се заключва. В най-честия случай първи се развалят механизмите за стартиране на двигателя и на багажника поради честата им употреба.

 • Автоключ Неправилна експлоатация.

  Тряскаме, блъскаме вратите, превъртаме повече от необходимото автоключа – нормално е тези механизми да започнат да дават дефекти. Това не означава, че трябва да галим своята кола (макар че мнозина го правят), все пак това е една вещ, която трябва да ни служи, но за да е това факт, трябва да сме внимателни в употребата на вратите и ключалките. В някои случаи при повреди бъркаме в механизмите с неправилни инструменти и в резултат те стават напълно неизползваеми. Проблеми се получават и когато някои собственици на автомобили се престарават и смазват механизмите с грес или олио, което е неправилно, защото после по тях полепват още повече частици, които още повече затрудняват работата на ключалката. Най-добре в такива ситуации е да използвате графит на прах.

 • Автоключ Разваляне след кражба или опит за такава.

  Това е много неприятно, защото крадците направо изтърбушват механизма за отключване на вратата. Често това са дори неопитни престъпници (т. нар. „некви наркомани” от бабите пред блока), които не успяват да влязат в превозното средство, но разбиват тотално ключалките. Тогава винаги се налага намесата на професионалист автоключар, а често се стига и до закупуването на напълно нови автоключалки.

 • Автоключ При счупване на автоключа.

  Било то заради износване на някои от механизмите, прекомерен натиск или захабяване на самия ключ, може част от него да остане в ключалката и Вие да не сте в състояние да отворите вратата. Съветваме Ви – ако не притежавате необходимите умения, опит и инструменти – не се захващайте сами с отстраняване на проблема, колкото и лесен да изглежда това на пръв поглед. Ако парчето се подава, може да бъде издърпано с клещи или пинсети. В повечето случаи обаче би се стигнало да необходимостта от махане и разглобяване на целия механизъм, които ще извършат нашите аварийни автоключари.


За всяка една от тези ситуации имаме решение. Ако проблемът не е авариен и крайно спешен (например заяждаща врата, но която се затваряможе да ни докарате превозното средство на място на бул. Арсеналски 65, където ние ще се захванем с отстраняването му. В повечето случаи ще се наложи да махнем ключалката и да я поправим и изчистим на спокойствие в центъра, след което ще я монтираме обратно – при това без да нанесем каквито и да е било щети на интериора на Вашия автомобил.

В ситуация, която изисква нашата бърза намеса (счупен ключ, не можете да отворите поради заяла ключалка или след като някой е бърникал в нея), ние ще се постараем да поправим проблема на място – след като дойдем при Вашия автомобил. Понякога обаче може да се наложи да вземем механизма в ключарския център и след ремонта му отново да Ви го върнем и монтираме.

Има ситуации, в които обаче дори и нашите умения няма да са достатъчни, за да поправим вече необратимо разваления механизъм. За този проблем обаче също имаме решение– на склад в SOS Locksmith в Лозенец разполагаме с нови автоключалки, а ако нямаме Вашата конкретна (ако е примерно за по-рядък модел автомобил), можем да Ви я доставим в срок. След това ще я монтираме на Вашето превозно средство, но преди това ще я синхронизираме (пренаредимпо Вашия автоключ.