facebook Лозенец

Прекодиране на секретна брава и патрон

В някои ситуации е възможно вместо да сменяте вашите секретна брава и патрон, те да бъдат прекодирани, тоест техният шифър да бъде променен така, че те да се ползват с напълно нови ключове, а старите да станат нефункционални. При този процес заключващите механизми в патрона или бравата се преподреждат (възможните комбинации понякога са милиони) и така, без да се налага да купувате нови патрон или брава, все едно притежавате напълно нови и уникални такива. Единственото, което би следвало да направите после, е да си извадите дубликати по новокодирания вече патрон.

Ето кога се налага да извършите прекодиране:

Когато ви откраднат ключа. Задължително сменете механизма, особено когато това е в комплект с вашите документи, където освен ключовете ви, някой може да намери и личната карта с посочения ваш актуален адрес. Съветваме ви в такива ситуации да не губите време, а направо да звъннете на аварийния ни ключар, който на място ще прекодира вашата заключваща система. Това ще елиминира веднага загубения ключ и ще го направи напълно неизползваем.

Когато загубите ключа. В тази ситуация важи същото като при горепосочената. Няма как да сте сигурни, че този, който го намери няма да знае къде живеете. Същото важи и ако ключ загуби някой член на вашето семейство или домакинство.

Когато купите апартамент или влизате във владение. Когато се нанасяте в апартамент и получите ключовете от старите собственици е повече от желателно да направите така, че само вие да разполагате с ключове. Същото важи и когато се наложи да влезете в някои случаи със сила във ваш имот или апартамент. При тези ситуации прекодирането на механизмите, които ще заварите би била добра опция.

Когато давате апартамент под наем. Вместо да сменяте патрона, може да ви излезе по-изгодно да прекодирате стария. Така ще дадете на новите наематели напълно нови ключове. Същото важи и ако сте наемател. Може да изискате това от собственика или в крайна сметка вие да го направите.

Когато искате да лишите някого от ключ. Животът е изпъстрен с всякакви ситуации и по много причини бихте искали да забраните достъпа на някого до дома ви, а той да има ключ. Било то поради скандали или смяна на детегледачка или фирмата, която обслужва имота Ви и т.н.

Задължително трябва да знаете, че за да извършим такова прекодиране, е необходимо да ни докажете, че именно ви сте собственикът на жилището чрез нотариалния акт за собственост, както и да ни предоставите документ за самоличност.

Трябва да имате предвид, че самото прекодиране не поправя настоящите механизми, ако те са дефектни, заяждат и въобще не функционират правилно. В някои случаи ще е по-удачно да закупите нови такива, така че оставете най-добре това да прецени нашият майстор ключар, когото ще извикате да извърши тази услуга.