facebook Лозенец

Патроните EVVA – австрийски финес и немска прецизност


Когато в системите за сигурност се смесят немският перфекционизъм и австрийското чувство за финес и прецизност, резултатът са патроните на австрийската компания EVVA. Тя и известна с високотехнологичните си продукти и с патентите си, благодарение на които брандът е един от най-известните на тема производство на системи за сигурност в Европа.

Секретните патрони на EVVA са механизми, които са изключително сигурни, здрави, но освен това при употребата им ще изпитате удоволствие и усещане за комфорт – колкото и това на пръв поглед да звучи странно, когато става въпрос именно за употребата на някакъв заключващ механизъм.

Патроните EVVA – най-важните им характеристики

Притежават щифтове без пружина- възможните комбинации са близо 30 млрд! Освен това са произведени от високотехнологична стомана, цилиндърът им за заключване няма как да бъде сканиран. Твърдите елементи, разположени в него, предпазват патрона от насилствени действия като счупване, пробиване, извличане и др.

Важно е да знаете, че всички продукти на марката EVVA се продават с карта, което е един вид техен документ за самоличност. Тази карта съдържа информация за продукта и собственика. Основната ѝ функция е да регламентира изготвянето на дубликати – няма начин такъв да Ви бъде направен на друго място, освен в оторизиран ключарски център, подобно на този в Лозенец. Затова пазете документите на патрона, защото тези мерки са в името на Вашата сигурност – знаете, че за по-прости секретни патрони копие може да се произведе във всяко едно съмнително ключарско ателие. Самата компания EVVA изисква продуктите ѝ (както и ключовете) да се продават, монтират единствено от от оризиранипартньори със стабилно реноме и майстори ключари с богат опит.

Патроните EVVA са много надеждни, имат внедрена защита, която ги предпазва от неправомерни действия. Практически не е възможно патроните  EVVA:

 • Да бъдат пробити, да се счупят, извлекат или срежат;

 • Да се разрушат чрез бъмпинг или подобни:

 • Да бъдат преодолени чрез шперцове и каквито и да е било други подобни ръчни инструменти;

 • Да бъдат отключени с фалшиво копие на ключа. Такива копия се изработват само в оторизирани ключарски центрове срещу документи на собственика и на самия продукт.

В ключарския ни център в Лозенец на бул. Арсеналски 65 ще намерите 4 от най-новите и модерни високотехнологични патрони, производство на EVVA. Ето някои от най-важните им характеристики:

 • EVVA 3KS/KSplus.

  Този уникален патрон е оборудван и с антипикинг защита и такава против издърпване и разпробиване. Ключовете му също не отстъпват по качество – изработени са от никел от най-високо качество и имат антифрикционно покритие. Има възможност този секретен патрон да бъде удължен (от всяка една от страните) с половин сантиметър, което ще го направи напълно пригоден към БДС, когато това е необходимо. Освен всичко това, той притежава и допълнително кодиране за още по-голяма сигурност, а завъртването на ключа в ключалката ви създава усещане за лекота и комфорт. Този патрон би имал удачно приложение в административни и търговски центрове, жилищни и индустриални сгради. Перфектното решение за заключваща система със сложна организация и голям брой потребители.

 • EVVA EPS.

  Специално оборудван е с антипикинг и защита против издърпване и разпробиване. Притежава и двойни пинове за още-по голяма сигурност. Ключът му също е от никел с напречно сечение, което още повече би затруднило нечии опита да бъде извлечен насила.

 • EVVA ICS.

  Казаното за EVVA EPS важи с абсолютно същата степен и при този уникален и стабилен патрон.

 • MCS (Magnetic Code Systems).

  Този е нещо по-различно. Ако искате най-сигурният патрон и въобще механизъм за заключване, който се продава свободно, този е един от вариантите. Австрийската компания е единствената, която патентова и разработва този тип магнитна система за заключване. Патронът е съставен от три нива на кодиране: едно магнитно (откъдето произхожда и названието му) и две механични. Оборудване е и с осем въртящи се магнитни ротора, които пасват на 4 магнити на ключа. Ако ключът е изваден, въпросните ротори заемат различни позиции и това прави невъзможно отключването с друг ключ, както и поставянето на такъв в ключалката. Притежава защита против раздробяване, антипикинг защита, а постоянните магнити са силно устойчиви и издръжливи дори и подложени на най-екстремните условия.


Няколко думи за компанията EVVA.

През 1919 г. е създаден отделът “Изобретения, опити и контрол” (Erfindungs-Versuchs - Verwertungs-Anstalt – оттам произхожда исъкращението EVVA) към една малка семейна фирма. 20 години по-късно те създават и първия си патент, който е предназначен за цилиндричния катинар. С течение на времето EVVA не спира своето развитие и постоянно инвестира в нови технологии, опити и разработка на патенти. Това е първата компания в Европа в областта н азаключващите системи, която през 1993г. получава стандарт за качество ISO 9001. Сега в портфолиото на EVVA има повече от двеста патента, валидни за цял свят. Това е производителят, който единствен предлага магнитна заключваща система MCS.

Евтиното винаги излиза скъпо.

Всеки знае тази банална поговорка, но и доста от нас действат по максимата „това няма как да се случи на мен.” В къщите си имаме ценности, скъпи уреди и мебели, вратата ни е от талашит и със стабилен патрон, произведен в Китай. Ако помислите по-отрано за Вашата сигурност, това ще Ви спести евентуално много разходи, нерви и загуба на време впоследствие.

Винаги може да звъннете на нашите майстори ключари в центъра ни в Лозенец, и те ще Ви информират подробно за патроните на EVVA и извършат монтажа впоследствие.