facebook Лозенец

Компания EVVA – един от най-известните брандове за сигурностEVVA е наложил се европейски бранд – повече от век компанията развива и усъвършенства решения за сигурност, а продуктите й се продават в цял свят.

Компания EVVA кратка история

Историята на австрийската фирма започва през 1919 г. когато трима инженери обединяват силите си и създават „Erfindungs-Versuchs-Verwertungs-Anstalt“ (EVVA) (Поделение за изобретения, опити и контрол). 20 години по-късно те изобретяват и първия си от поредицата патенти – този за цилиндричния катинар. От този момент насетне компанията ще се старае постоянно да създава, развива и налага на пазара високо технологични и иновативни продукти.

През 1993 г.EVVA става първата европейска компания в своя сектор, която е сертифицирана със стандарта за качество ISO 9001 и вече притежава множество международни награди, включително и високо ценената Leonardo.

До този момент EVVA е създала повечеот 200 национални и международни патенти за сигурност, а 20 високо квалифицирани инженери ежедневно се грижат потокът от иновативни и оригинални идеи по отношение на сигурността да не секва.

Компания EVVA – експанзия

През 1970 г. границите на Австрия съвсем отесняват за амбициозния бранд и неговата експанзия стартира. Към 2017 г. EVVA има представителства в единайсет държави, а продукцията й се изнася в цял свят. В централния офис в Австрия работят 450 души, а още толкова има в представителствата й в чужбина.

Компания EVVA – какво предстои

Големите приходи на компанията естествено идват от техните корпоративни клиенти. Със системите за сигурност на EVVA са оборудвани операта в Копенхаген, централата на Google в Хонг Конг, огромния лайнер „Кралица Елизабет II” и безброй офис сгради в Далечния Изток. Въпреки добрите резултати и перспективи, директорът на компанията Стефан Ерлих не е сложил розовите очила: „Да, атентатите от 2001 г. доведоха до по-засилено търсене на системи засигурност, но този бизнес все още е много зависим от строителната индустрия, която последната декада не изживява най-силните си моменти.”

Бъдещето на бранша той вижда в областта на електрониката. „В момента механичните заключващи системи представляват приблизително 75% от оборота на EVVA. Целта ни е за напред електронните системи да имат поне 50% дял. Точно ние сме в добра позиция да съчетаем успешно двата свята."

Компания EVVA в България

SOS Locksmith е оторизиран представител на EVVA – продуктите на компанията вече могат да бъдат намерени в нашите центрове. От скоро в продажба е изключително сигурният и високо технологичен магнитен патрон EVVA 3KS. Той може да бъде закупен и от онлайн магазина на SOS Locksmith, а в ателиетата ни ще Ви бъде направен дубликат, ако изгубите ключа си.