facebook Лозенец

Изваждане на счупени ключове

Тази услуга можем да причислим по-скоро към аварийните, но я отделяме, защото се налага да я извършваме доста по-често в сравнение с останалите. Това е и ситуация, в която почти всички потърпевши се наемат да действат сами, което понякога води до още по-големи проблеми и загуба на нерви и пари.

Напълно сме наясно, че повечето от вас при счупен ключ ще се опитат да го измъкнат сами, особено ако той е от вътрешната страна на вратата и имате необходимите инструменти под ръка. Затова ще ви дадем няколко съвета, които поне ще Ви предпазят от това в крайна сметка да не нанесете повече вреда на заключващия механизъм.

При условие, че счупената част е заседнала здраво, бихте могли да използвате масло, за да я размърдате. Ако вътре е останало много малко парче, то тогава опитайте да пъхнете отново остатъка от здравия ключ и внимателно да измъкнете целия. Ако парчето е по-голямо и се вижда, пробвайте с клещи да издърпате счупената част. Ако не може да го захванете, опитайте да го приплъзнете, като използвате тънка пинсета или подобен инструмент.

Във всеки един случай обаче ви съветваме, ако нямате опит, подходящи инструменти или увереност, да не пробвате да разглобявате вратата, да измъквате патрона и т.н. Съветваме ви просто да ни звъннете и наш майстор ключар ще бъде на посочения от вас адрес до 30 минути. Така ще си спестите ненужни усилия, главоболия и време, а често и пари, които иначе бихте загубили, ако действате невнимателно и повредите някой от заключващите механизми.