facebook Лозенец

Да влезеш за 300 секунди в Peugeot 405

Отключване на Peugeot

В автоключарските и ключарски центрове на SOS Locksmith аварийните ключари разрешават всякакви проблеми. Ето техните истории.


На 10 март в ключарския ни център на бул. Арсеналски 65 дойде притеснен клиент, който каза, че е оставил работещия си автомобил на няколко пресечки. Когато излязъл да оправи нещо по чистачките, вратата зад него се затворила и сега не може да влезе по никакъв начин.

Жоро – нашият специалист ключар и автоключар се отзова веднага и скоро бе пред автомобила марка Peugeot 405. Двигателят и чистачките работиха, а допълнителна трудност създаваше фактът, че поради изпотените стъкла видимостта към купето бе нулева. Нещо, което в последствие щеше да създаде леки главоболия на автоключаря.

Първото нещо, което направи той, бе да открехне съвсем леко вратата, колкото да провре лоста в купето. Няма да Ви информираме с детайли как точно стана това, важното е, че се случи бързо и съвсем безпроблемно за вратата на автомобила. Дотук всичко мина гладко, но поради липсата на видимост в купето, на автоключаря се наложи да работи по усет и да разчита на натрупания си през годините опит. Първите няколко пъти не успя да стигне до механизма на вратата на автомобила, затова реши да промени подхода си. В следващите няколко минути усилията му бяха съсредоточени върху това да достигне с лоста бутоните за отваряне на стъклото. След няколко опита то се смъкна и собственикът на автомобила можеше спокойно да влезе в него.

В разговора с него в последствие се разбра, че той имал резервен ключ, който обаче бил в брат му в чужбина. Съветът на автоключарите и ключарите от SOS Locksmith е да не затваряте вратата на автомобила си, докато на таблото има ключ и по възможност да го държите винаги в себе си. Освен това помислете и за дубликат, който да се намира на достъпно за Вас място. Ако нямате – такъв може да Ви бъде издаден във всеки един от ключарските и автоключарски центрове на SOS Locksmith.