facebook Лозенец

Да пробиеш непробиваема брава

Отворена врата

В автоключарските и ключарски центрове на SOS Locksmith аварийните ключари разрешават всякакви проблеми. Ето техните истории.


Често на новите собственици на апартаменти им се налага да ползват услугите ни, за да влязат във владение на своята собственост. Такъв бе и случаят на 10 март, когато клиент се нуждаеше от спешна ключарска помощ. Той дойде в ключарския ни център на бул. Арсеналски 65 с два проблема –не може да влезе в апартамента си и в гаража си.

Тук е важно да напомним, че за да започнем каквито и да е било действия по Ваша врата или собственост, трябва да докажете документално, че точно Вие сте собственикът. След като се увери в това, нашият авариен майстор ключар пристъпи към оглед на вратата. Оказа се, че тя е била разбивана и може би затова сега бе оборудвана със солидна брава марка Fiam (каквато може да бъде закупена в ключарските ни центрове и в онлайн магазина на SOS Locksmith).


Вратата преди

Първоначалната инспекция от майстора ключар показа, че касовата врата е заключена, а не просто хлопната и съобщи на клиента, че, за съжаление, ще трябва да пробие бравата. След неговото разрешение пристъпи към действие – тя бе изключително здрава и ключът явно е бил превъртян няколко пъти. Използваните методи бяха простички – бормашина, фенерче, чук, отвертка и много опит, натрупан през годините.


Има дни когато просто не върви, може би този бе един от тях – толкова зор майсторът си призна, че не е виждал отдавна. След час обаче вратата бе отворена. По някое време клиентът пожела новата брава да бъде като старата, убеден в изключителната й здравина.


На фона на това усилие, отварянето на гаража мина безболезнено, където ключарят бързо продупчи и без това не особено качествения патрон. Така, в края на деня, клиентът получи достъп до своята собственост, като следващата стъпка бе монтажът на нови качествени брава на вратата на апартамента и патрона на гаража.
Отваряне на гараж